Shantala Babymassage


Shantala babymassage is een zachte en ritmische massagevorm voor de allerkleinsten. De massage is afkomstig uit India en is een onderdeel van de Ayurveda, een aloude Indische gezondheidsleer.
In de ayurveda wordt op een holistische manier naar het lichaam gekeken. Lichaam en geest zijn één geheel. Het lichaam zal ook steeds de geest volgen. Als er in de geest een disbalans is, zal dit steeds in het lichaam tot uiting komen.
Yoga, massage en meditatie zijn vaste onderdelen van de ayurveda.
De massage werd ontdekt door de Franse arts Fréderic Leboyer in de jaren 70. Op zijn reizen door India zag hij moeder Shantala haar baby masseren.
Hij merkte onmiddellijk de voordelen op van het masseren van baby’s en bracht de technieken mee naar het westen.

Na het floaten droog je je baby af en neem je plaats in de massageruimte. Hier masseer je jouw baby zelf, onder begeleiding van een voor Shantala massage gecertificeerde medewerker.

Voordelen Shantala baby massage:

– Lichaamscontact is essentieel voor de ontwikkeling van het zenuwstelstel. De zenuwcellen zijn al aanwezig bij de geboorte maar de synapsen, de verbindingen die deze zenuwcellen onderling maken, worden pas in de eerste jaren aangelegd.
Deze verbindingen zijn heel belangrijk voor een goede ontwikkeling van de baby. Het aanleggen van deze verbindingen worden gestimuleerd door de tastzin en door aanrakingen in het algemeen.
– Massage werkt kalmerend en pijnstillend
– Bij massage komt oxytocine (knuffelhormoon) en serotonine (gelukshormoon) vrij. Hierdoor dalen adrenaline en dopamine (stresshormonen).
– Een beter immuunsysteem
– Betere groei en gewichtstoename
– Beter omgaan met spanning en wisselende omstandigheden
– Gunstig effect op darmkrampen
– Kalmerend voor huilbaby’s en prikkelbare baby’s
– Ontspannen van de spieren bij baby’s die neiging hebben tot overstrekken.
– Zorgt voor een goede en veilige hechting van de baby met zijn of haar ouders.

Shantala Baby Massage is inclusief een massageolie. Wij maken gebruik van 100% natuurlijke massage olie. De olie wordt verwarmd en kan heerlijk op de zachte babyhuid gemasseerd worden.


whitelogo
+316 37 31 82 41info@dreamsbabyspa.nlSterrelaan 464624 CB Bergen op Zoom

Copyright by Dreams Baby Spa 2020. All rights reserved.